Neemt u de touwtjes in de hand bij In-de-hand, een kantoor voor coaching, ook met spiegelende paarden voor teams en individueel. Tevens beschikbaar voor menles en leren mennen van paard en wagen

Met of zonder spiegelende paarden

'Oh nee, niet dat zweverige gedoe!' Precies! Helemaal mee eens! Daarom gebruik ik ook nooit rollenspelen maar gebruik en creëer ik echte ervaringen! Echt contact en echte reacties zonder vele verborgen agenda's. Een ander gedrag, dan ook de bijbehorende reactie, zonder vertraging, zonder onecht toneelspel! Met paarden!

Paarden spelen namelijk geen toneel, kunnen niet coachen, snappen niet veel van mensen, kunnen eigenlijk alleen als een paard reageren. Perfect! Helemaal echt, niets gespeeld!

Spiegelende paarden confronteren ;-)

Wat je er dan aan hebt?

Veel! Zeker als je dit met je hele team tegelijk gebruikt, leer je beter kijken naar je collega's, betere feedback geven en leer je wanneer je collega's jou en wanneer jij hen kunt ondersteunen. Kortom je wordt een beter team.

Ook tijdens een privé coaching met spiegelende paarden ontdek je dit, alleen dan van jezelf. En ontdek je welke invloed jou gedachte, gevoel en gedrag, heeft op de ander. Verander je een van de drie echt, verandert de reactie van het paard ook. Maar speel geen toneel, dat werkt niet. Samen met een coach met veel paardenkennis en ervaring, gebeurt dit op een veilige ontspannen en leuke wijze. En vooral op een efficiënte en effectieve wijze.

Door de vraag van klanten heb ik deze richting van coachen opgepakt. Geen geheel onbekende richting, mijn meninstructeur Dirk van de Lagemaat, ontwikkelde in 1987 deze vorm van coachen al voor managers. 'Mennen voor managers' genaamd. Ik gebruik met mennen meestal niet (hoewel ik tijdens menlessen soms niet ontkom aan coachen). Ik werk vooral met een vrijlopend paard en mensen die op de grond met het paard contact maken en gaan werken. U hoeft dus geen kennis te hebben van paarden, paardrijden of mennen! U mag er zelfs bang voor zijn. Alleen allergie is wel lastig. Eventueel kan ik zoeken naar hypo-allergene paarden (ja, die bestaan).

Ik heb een eigen paard, kan dat ook?

Ja, dat kan ook. Natuurlijk ken je je paard en heb je samen al afspraken gemaakt. Maar op het moment dat je een opdracht krijgt die niet binnen de afspraken valt of er zelfs tegen indruist, ontstaat er een prachtig coachingsmoment. Verder is de verstandhouding met je paard niet altijd hetzelfde en kunnen er zelfs (gedrags-)problemen aanwezig zijn. Allemaal aanleidingen om als coach aan het werk te gaan met jou als eigenaar.

Nieuwsgierig? Neem dan eens contact om te kijken wat het jou kan brengen.Copyright In-de-hand; contact; versie 2022