In-de-hand

Bureau voor Organisatieadvies, Coaching, Training en Meninstructie

De groeicirkel als basis bij In-de-hand

De Groeicirkel

De In-de-hand-Groeicirkel is de basis van al het werk, dat betekent dat het de weg vormt langs alle producten, bepaalt welke werkvorm nodig is en vooral het proces en de gedachten stuurt.

De groeicirkel is begonnen als een weg langs de producten van mijn bedrijf. Producten voor coaching, counseling en organisatie ontwikkeling. Hoe langer ik er mee bezig was hoe meer het ook een instrument werd. Ik kan er mee niet alleen duidelijk maken wat ik lever, maar ook hoe het samenhangt en wanneer wat nodig is. Het helpt dus bij een probleemanalyse en een stappenplan voor de aanpak van het probleem. Het werd dus van de weg door mijn bedrijf, de weg die een klant gaat. Voor mij geldt voor iedere methode die ik gebruik: in de basis moet het eenvoudig zijn, in de toepassing veelzijdig en diepgaand. En ook daaraan blijkt de groeicirkel te voldoen.

De groeicirkel kent een ontwikkelingsrichting: met de klok mee telkens één stapje verder. Je begin bij 1 gaat naar 2 en zo verder. Stop je niet bij 5? Dat kan, maar je kunt ook weer door. Soms moet dat ook omdat nog niet alle problemen zijn opgelost.

Daarnaast heeft de cirkel ook een analytische kant, tegen de klok in telkens één stap overslaand. Dus als je bij doorzetten vastloopt, kijk eens of er nieuwe alternatieven te vinden zijn. Loopt je bij een plan maken vast, ga je terug naar je missie, visie en doelstellingen.

Echt leven gaat het pas als je de cirkel gebruikt. Bij deze de uitdaging ermee aan de slag te gaan of contact op te nemen voor begeleiding.

Lees meer over de aanpak, visie en missie en de werkvormen van In-de-hand.

Copyright In-de-hand, contactformulier, juli 2014